2460 OSEN - Tlf. 62 44 41 23 - Faks 62 44 13 03 - Mob.995 48 888
Skip Navigation Links
Maskinpark
Ansatte
Referanser
Prosjekter
Ledige jobber
Linker
OmWRM
Bildegalleri
Arkiv
Hjem
Kontakt Oss
Kontakt Oss
Hytteområdet i Osen
Les Mer

En Solskinnshistorie fra Osen. Fra Nanset stikka,
høsten 2008.

Les Mer
Sidene er levert av:
En solskinnshistorie fra Osen

Det er mange flotte steder og gode arbeidsplasser rundt om i vårt langstrakte land. Men ikke alle kan være like heldige som de ansatte hos Wiggo Rønningen Maskin AS. I tillegg til vakre omgivelser har bedriften opparbeidet seg et svært godt renommé, og en moderne maskinpark.

 

I Hedmark fylke, nærmere bestemt i Åmot
kommune, "finner vi den glade maskin-entreprenøren Wiggo Rønningen med sine 12 ansatte. Rønningen startet opp i 1983. Bror og kone er også ansatt i "firmaet, sammen med ni andre som så godt som alle kommer lokalt fra Osen. Kona Elin Rønningen arbeider ute i felten og kjører alt fra gravemaskin til dumper. ”Uten Elin og hennes støtte ville jeg aldri vært der hvor jeg er i dag og lyktes så godt” smiler Wiggo. ”Dessuten er det viktig for meg at hun er opptatt av, og interessert i det jeg driver med”.

Det er også mulighet for at neste generasjon Rønningen vil følge i foreldrenes fotspor.
Hyttebygging i Furutangen, med nærmere 480 tomter som skal ha vann, avløp og veier, vil sikre bedriften oppdrag i lang tid. Prosjektet har generert arbeid for mange av de lokale næringene.

I tillegg til vakre naturomgivelser og en støttende kone kan entreprenøren skryte på seg en meget imponerende vekst de siste årene. Etter rekord - omsetningen på 14,3 millioner kroner i 2007 har noen spøkefullt kalt Rønningen for ”Osens svar på Olav Thon”. “Det er jo en hyggelig sammenligning” ler Rønningen. Maskinparken og bemanningen har vokst parallelt med omsetningen. I dag har Wiggo Rønningen Maskin AS fem Hitachi grave-maskiner og en Bell dumper. Maskinparken oppdateres regelmessig og Rønningen har ingen
maskiner eldre enn tre år.

”Alt er mye lettere nå enn før – skrur gjør vi jo aldri lenger!” sier Rønningen. Servicen står servicemekaniker Tor Motrø fra Nanset Standard for, og hjelpen er aldri langt unna. Med avdelingen på Tuen er avstanden mindre enn før. Det hender at Rønningen selv tar turen innom avdelingen.
Suksessen de siste årene har faktisk gjort at Rønningen har måttet takke nei til oppdrag. Mens mange i disse dager sliter med å finne dyktige arbeidsfolk, er Wiggo så privilegert at det stadig ringer folk til ham som ønsker å jobbe. Rønningen fullroser sine ansatte og har aldri hatt grunn til å ”svinge pisken”. “Vi har et ekstremt godt arbeidsmiljø hvor alle gjør sitt ytterste. Om solen står høyt på himmelen og gradestokken viser høye tall – er det ingen som klager ute på felten. Det er da heller ingen sak når man har et godt airconditionsystem i maskinene” sier Wiggo. Og maskinene får mye skryt ellers også. Annenhåndsverdien på maskinene hittil har vært over all forventning, og sammen med et velfungerende utstyr får dette mye av æren for bedriftens suksess. Da Rønningen investerte i sin første Bell dumper fant han fort ut at
dumperen sparte han for 80-90 tusen bare i reparasjoner på lastebilen.
Vi ønsker den optimistiske entreprenøren lykke til i fremtiden og takker for de gode ordene vi fikk med oss på veien: ”Jeg er hos Nanset jeg – og her blir jeg også!”

Leverandører/Partnere
 
Rena Byggsystem
Les Mer 
Mye skryt til Hitachi.
Les Mer
Vegprosjektering Oppmåling m.m.
Les Mer
 
En partner å stole på.
Les Mer

Wiggo Rønningen Maskin AS innehar sentral godkjenning.
Les Mer